Warsztaty kulinarne klas IV – wyprawa z „EtnoEkipą”! 🍞🧈🍯

Uczniowie klas czwartych wzięli udział w wyjątkowych warsztatach kulinarnych dofinansowanych w ramach projektu „Wyprawy z EtnoEkipą”, organizowanego przez Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi. Był to dzień pełen smaków, zapachów i świetnej zabawy! Pod czujnym okiem prowadzących, Krzysztofa i Adama Jaworskich, uczniowie:

👉 samodzielnie piekli chleb według tradycyjnego przepisu,
👉 ubijali masło, które później wykorzystali podczas degustacji,
👉 próbowali pysznych drożdżówek z własnoręcznie zrobionym masłem i miodem pochodzącym z pasieki prowadzącego.

🎶 Czas oczekiwania na świeżo upieczony chleb umilało nam wspólne śpiewanie przy dźwiękach gitary – atmosfera była naprawdę wyjątkowa!

Dziękujemy prowadzącym za inspirujące zajęcia, a uczestnikom za zaangażowanie i świetny humor! To była prawdziwa kulinarno-kulturalna przygoda! 🌾🍞🧈

.

A.W